;

Majówka czas start! Boczniaki w wegańskiej panierce (bez glutenu)


A dziś tak na szybko, przepis odkładany już od jakiegoś czasu, a myślę, że świetnie sprawdzi się jako szybki obiad, dodatek do obiadu lub danie na grilla!

boczniaki w panierce

Potrzebne składniki:

  • 250 g boczniaków (najlepiej z „chudymi” nogami :))
  • 3 łyżki mąki kukurydzianej
  • łyżeczka lub dwie curry
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • odrobina soli z młynka
  • 3 łyżeczki ostropestu
  • łyżeczka czubrycy
  • olej rzepakowy do smażenia

boczniaki w panierce weganskiej

Przygotowanie:

  1. Suche składniki wsypujemy do jednej miski, mieszamy.
  2. Do drugiej miski wlewamy wodę.
  3. Boczniaki zanurzamy w wodzie, a następnie w naszej panierce, dociskając do brzegów miski.
    (Jeśli grillujemy to boczniaki natłuszczamy olejem, a następnie obtaczamy w panierce i na ruszt! ;)
  4. Smażymy z obu stron na porządnie rozgrzanym oleju.

Świetnie smakują z kromką chleba i musztardą francuską! ;)

boczniaki w bezglutenowej panierce

Smacznego!

 

(Visited 6 156 times, 2 visits today)
Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ) Available from: Condition: Good ! Order now!