;

Kozia pasta


Przy okazji Wielkanocy sprawdzi się do faszerowania jajek. ;)

kozia pasta

 

Potrzebne składniki:

  • mała miseczka zielonego groszku ok. 100-200 g
    (mrożony bądź w sezonie świeży)
  • 30-40 g koziego sera (z podpuszczką mikrobiologiczną)
  • 2 garści świeżej bazylii
  • garść rukoli
  • 4-5 plasterków suszonych pomidorów
  • sok z 1/4 limonki
  • 3 łyżki oleju lnianego budwigowego

+

  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/2 czerwonej papryki

 

Przygotowanie:

Wszystko poza cebulą i czerwoną papryką blendujemy na gładką masę.

Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do zblendowanej masy.

Gotowe!

Surowe składniki sprawią, że pasta nie będzie mdła i ciekawie przegryzą się smaki.

 

Smacznego!

(Visited 776 times, 1 visits today)
Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ) Available from: Condition: Good ! Order now!