;

Kukurydziano-orkiszowe racuchy z polskimi jabłkami


A może tak coś innego niż kanapka? ;) Wspierając polskich sadowników zachęcam do przyrządzenia racuchów.
racuchy kuku

Potrzebne składniki

(ok. 8 racuchów)

  • jedno większe jabłko
  • 1 jajko (0 albo 1)
  • 200 ml mleka sojowego
  • szczypta soli
  • 1/2 szkl. mąki kukurydzianej
  • 3/4 szkl. mąki orkiszowej
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego

    Przygotowanie:

  1. Jabłko ścieramy na tarce, na większych baśkach, wbijamy jajko, dodajemy olej. Dokładnie mieszamy.
  2. Wlewamy mleko i stopniowo dosypujemy mąki z dodatkiem soli. Całość mieszamy łyżką
  3. Smażymy na patelni (podczas pierwszej tury racuchów dodajemy odrobinę oleju) z obu stron.
  4. Podajemy smarując miodem wielokwiatowym lub domowymi powidłami.

racuchy kukurydziane
Smacznego!

(Visited 2 122 times, 3 visits today)
Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ) Available from: Condition: Good ! Order now!