;

Makrela wegańska


Potrzebne składniki:

  • 180 g tofu wędzonego
  • 4 niewielkie marchewki
  • 3 pietruszki
  • niewielki kawałek korzenia selera
  • 1 papryka czerwona
  • 4 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 3 łyżeczki octu balsamicznego
  • 1 pas arkuszu nori
  • sos sojowy
  • papryka ostra w proszku
  • olej rzepakowy
  • 2 listki laurowe
  • 8 ziaren ziela angielskiegomakrela po wegansku

    Przygotowanie:

  1. Jarzyny obieramy i ścieramy na dużych baśkach i rumienimy na patelni, następnie podlewamy wodą, dodajemy listek laurowy i ziele.
  2. Dusimy pod przykryciem ok. 5 min.
  3. Następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę czerwoną i całość smażymy (bez przykrycia).
  4. Dodajemy przecier pomidorowy, ocet balsamiczny i pokruszony w dłoniach pas nori, doprawiamy całość sosem sojowym i ostrą papryką.
  5. Gdy wystygnie całość skrapiamy jeszcze olejem rzepakowym.
  6. Tofu kroimy w cienkie plasterki i smażymy z obu stron na niewielkiej ilości oleju.

Jarzyny przekładamy w naczyniu ze zrumienionym tofu.

 

Smacznego!

(Visited 2 236 times, 5 visits today)
Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ) Available from: Condition: Good ! Order now!