;

Seler – kotlet w 5 minut


selerowe kotlety w 5 minut

Drodzy Państwo przed Wami pręży się dziś i zachęca Pan Seler!

Jeśli nie lubicie go w zupie, surowego nie tkniecie,

to w tym wydaniu podbije Wasze serca, ma zupełnie inny smak!
(moje podbija w każdym wydaniu)

Seler z patelni stanowi świetną przekąskę, zastąpi kotleta, a nawet może udawać burgera lub rybę.

Wszystko zależy od przypraw, które będą mu towarzyszyły.
Chłonie smaki lepiej niż tofu, lepiej się rumieni i wytapia sobie chrupiące boczki. ;)

Podobno świetny dla osób na diecie. ;)

Jego obróbka potrwa chwilę, a smak zapamiętacie na pewno na długo!

seler kotlet wege

Potrzebne składniki:

(dla 2 osób)

  • bulwa selera (po obraniu 300 g)
  • sól morska gruboziarnista
  • pieprz czarny grubo mielony
  • sok z cytryny (na oko 2-3 łyżki)
  • olej rzepakowy (do natarcia i smażenia)

selerowe krążki jak ryba

Przygotowanie:

  1. Obranego selera kroimy w plastry o grubości 0,5 cm.
  2. Wykładamy na desce, skrapiamy sokiem z cytryny (wystarczy z jednej strony),
    nacieramy solą i pieprzem, skrapiamy olejem i ponownie nacieramy.
  3. Rozgrzewamy odrobinkę oleju na dużej patelni i smażymy z obydwu stron (+/- po minucie z jednej strony),
    aż krążki nabiorą rumieńców. ;)

seler smazony wege kotlet

Smacznego!

Przepis bierze udział w akcji:

Na przednówku na wzmocnienie

 

(Visited 13 513 times, 4 visits today)
Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ) Available from: Condition: Good ! Order now!