;

Serca karczochów, szybki pomysł na obiad (pappardelle z karczochami)


Karczochy to chyba najładniejsze z jadalnych roślin, zgadzacie się z tym? Nawet jeśli nie, to na pewno najsmaczniejsze!

Dziś podzielę się z Wami prostym i szybkim przepisem na karczochy z makaronem.

serca karczochow z makaronem

Potrzebne składniki:

  • makaron pappardelle
  • 250 g mrożonych serc karczochów
  • 4 ząbki czosnku
  • olej z pestek winogron
  • garść orzechów brazylijskich

SOS:

  • 3 łyżeczki musztardy
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron
  • 100 ml wody
  • sól morska
  • pieprz czarny grubo mielony

 

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy posiekane ząbki czosnku i serca karczochów, przykrywamy pokrywką i dusimy przez 10 min. na średnim ogniu.
  2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie nie dłużej niż 6 minut!
  3. Musztardę z sokiem z cytryny i olejem z pestek winogron mieszamy energicznie, dodajemy sól i pieprz oraz wodę.
  4. Na patelnię dorzucamy makaron i zalewamy całość sosem, mieszamy dokładnie i serwujemy!
  5. Przed podaniem obsypujemy posiekanymi orzechami brazylijskimi.

Prawda, że proste? ;)

karczochy z sosem musztardowo-cytrynowym

Smacznego!


Zimowy obiad wege

 

(Visited 1 637 times, 1 visits today)
Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ) Available from: Condition: Good ! Order now!