;

Ziemniaczane kotlety z kapustą kiszoną 1


 

To przepis na bardzo szybkie i proste danie obiadowe, dzięki któremu wykorzystamy ugotowane ziemniaki z dnia poprzedniego. ;-)

 

kotlety ziemniaczane z kapustą kiszoną

Potrzebne składniki:

(dla 2-3 osób)

  • 1/2 kg ziemniaków
  • 250 g kapusty kiszonej (nie kwaszonej!)
  • 2 łyżki mąki pszennej razowej lub kukurydzianej
  • natka pietruszki
  • 2 łyżeczki bazylii otartej
  • bułka tarta
  • łyżka oleju rzepakowego

Przygotowanie:

  1. Ugotowane ziemniaki należy ugnieść.
  2. Dodać uprzednio pokrojoną kiszoną kapustę oraz posiekaną natkę pietruszki, olej, mąkę i bazylię.
  3. Całość wymieszać.
  4. Uformować niewielkie kotlety (delikatnie spłaszczyć).
  5. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na patelni, na niewielkiej ilości tłuszczu.
  6. Polecam serwować kotlety z soczystą sałatką lub pomidorami.

 

Smacznego! 

(Visited 7 466 times, 9 visits today)
Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ) Available from: Condition: Good ! Order now!
  • Joanna

    O matko!!…. aż mi ślinka pociekła :-) muszę koniecznie zrobić :-)